Účetní řešení rozdělení obchodní korporace v rámci obchodního, účetního a daňového práva v ČR - Heltová, Tereza; Vomáčková, Hana; Pospíšil, Jiří, 1988-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Téma této diplomové práce je zaměřeno na rozdělení obchodních korporací v podmínkách České republiky. Práce je rozdělena na dvě hlavní části, na část teoretickou a část praktickou. První část je zaměřena na vysvětlení základních souvislostí procesu přeměny rozdělením, a to jak z právního, účetního, tak i daňového pohledu. Kapitola věnující se právnímu pohledu na věc, vysvětluje především základní pojmový aparát zakotvený v českém obchodním a občanském právu. Účetní problematika je zaměřena jednak na správné stanovení účetního období, ale i oceňování jmění a jejímu dopadu do účetnictví. Z daňového pohledu nejsou opomenuty povinnosti, vyplývající z nabytí právních účinků rozdělení, mezi něž mimo jiné řadíme povinnost k dani z příjmů právnických osob a daniz přidané hodnoty. Klíčovou částí této práce je část praktická, která je věnována analýze vybraného vzorku rozdělení uskutečněných v ČR mezi roky 2016 a 2017, a jejímu následnému vyhodnocení.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses