ANALÝZA KVALITY ŽIVOTA LIDI VE VĚKU 50+ V ČESKÉ REPUBLICE - Tarunova, Anna (2018)
Bakalářská práce se zabývá analýzou kvality života v České Republice a jejím vývojem v čase. Základem pro danou analýzu posloužila data získaná 2, 4, 5 a 6 vlnami Průzkumu zdraví, stárnutí a důchodu v Evropě – SHARE.Jako základní analyzována proměnná byla zvolena proměnná, vyjadřující kvalitu života CASP. Pomocnými proměnnými slouží pohlaví, rok narození, místo bydliště, celkové příjmy domácnosti a počet let, věnovaných vzdělání jednotlivce. V dané bakalářské práci byly použity analýzy na základě popisné statistiky a regresní analýza. Všechny výpočty a grafy byly vytvořené pomocí softwaru R Studio a QGIS, tabulky jsou sestavené v MS Excel 2016.