Metody vizualizace dat pomocí statistického výpočetního prostředí R. - Gerasimova, Anastasiia; Procházka, Jiří; Fojtík, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Jedním způsobem statistické analýzy je vytvoření příslušného grafu, jelikož graf může poskytnout mnoho informací o vlastnostech datového souboru. Je také nejsnadnějším způsobem, když chceme sdílet své výsledky s ostatními lidmi. Tato práce zkoumá alternativy k základním metodám vizualizace dat ve statistickém prostředí R pomocí balíčků ggplot2 a lattice, které umožňují vytvářet cokoliv od elementárních formátovaných standartních grafů až po profesionálně přizpůsobené grafické zobrazení. Zobrazování dat je často považováno za náročnou práci, proto byla vytvořena interaktivní aplikace, která umožňuje vykreslit data bez umění kódování v R pro analýzu reálného datového souboru a ukáže na rozdíly mezi jednotlivými balíčky.
Vedoucí práce: Jiří Procházka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses