Zásada opatrnosti a její projevy v českém účetnictví - Holečková, Petra; Peprníčková, Mariana; Müllerová, Libuše, 1945-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se věnuje zásadě opatrnosti, jejím nástrojům a rizikům, která mohou nastat při jejím nedodržení. Dále demonstruje její aplikaci v konkrétní společnosti a zjišťuje, zda z veřejně dostupných účetních informací je možné posoudit využití všech projevů této zásady. V práci se dochází k závěru, že zvolená účetní jednotka dodržuje zásadu opatrnosti, avšak některá zveřejnění jsou velice stručná, a proto lze aplikaci této zásady hodnotit jen omezeně. Dalším poznatkem je, že česká účetní legislativa je mnohdy upozaděna daňovými zákony a chybí ji podrobný návod, jak postupovat v konkrétních situacích, zejména pak při výpočtu účetních opravných položek.
Vedoucí práce: Mariana Peprníčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses