Vliv formy financování pořízení dlouhodobého majetku na účetní zachycení - Klimtová, Veronika (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje dlouhodobému majetku a jeho možnostem pořízení účetní jednotkou. Je zde přiblížen nákup za hotové, nákup pomocí bankovního úvěru, finančního a operativního leasingu a dotace. U těchto možností je zachyceno, k jakým operacím v účetnictví dochází. Zároveň je každá z možností předvedena na příkladu a je zde ukázáno, jak se dané operace projeví v účetních výkazech, a to v rozvaze a ve výkazu zisku a ztráty.