Účetní podvody v České republice - Hájek, Jan (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje účetním podvodům se zaměřením na podvody uskutečněné na území České republiky. Cílem je přiblížit různé praktiky podvodné činnosti, analyzovat motivy jednotlivých pachatelů této činnosti a pomoct k jejich následnému odhalení. Na základě těchto znalostí práce rozebírá mediálně známé a pro Českou republiku významné kauzy účetních podvodů. Sleduje případy, kdy tato činnost naplňuje skutkovou podstatu trestného činu zkreslování údajů v účetnictví podle české legislativy.