Finanční analýza Austin Detonator s. r. o. - Kovařík, Michal (2018)
Má bakalářská práce se zabývá finanční analýzou společnosti Austin Detonator s.r.o. Cílem je zhodnotit a posoudit finanční zdraví podniku. Práce je zpracována pro období 2013 až 2016. Potřebná data jsou čerpány z výročních zpráv společnosti a z databáze Amadeus. V první části je popsána metodika finanční analýzy a jednotlivé poměrové ukazatele. V druhé části jsou tyto nástroje použity na vybranou společnost. Na závěr druhé části je uvedeno mezipodnikové srovnání vybraných ukazatelů s evropskou konkurencí. Z výsledků práce vyplývá, že společnost je finančně zdravá, dosahuje výborných výsledků rentability a není zadlužená.