Ocenění opce pomocí binomického a Black – Scholesova modelu - Kůla, Břetislav (2018)
Tématem bakalářské práce je ocenit vybranou akciovou opci. K tomu, aby byl cíl naplněn je nejdříve nutné v první kapitole představit opci jako finanční derivát, vysvětlit základní pojmy související s opcemi, vymezit ostatní druhy opcí (měnové, na futures, na index atd.) a uvést základní opční strategie. Ve druhé kapitole je popsán binomický a Black-Scholesův model, spolu s jejich náležitostmi. V poslední kapitole je vybrána akcie společnosti Facebook, Inc. a následně jsou oceněny tři opce, které se liší svou realizační hodnotou, na danou akcii. Je poukázáno i na konvergenci obou modelů.