Ocenění opce pomocí binomického a Black – Scholesova modelu - Kůla, Břetislav; Málek, Jiří, 1953-; Diviš, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tématem bakalářské práce je ocenit vybranou akciovou opci. K tomu, aby byl cíl naplněn je nejdříve nutné v první kapitole představit opci jako finanční derivát, vysvětlit základní pojmy související s opcemi, vymezit ostatní druhy opcí (měnové, na futures, na index atd.) a uvést základní opční strategie. Ve druhé kapitole je popsán binomický a Black-Scholesův model, spolu s jejich náležitostmi. V poslední kapitole je vybrána akcie společnosti Facebook, Inc. a následně jsou oceněny tři opce, které se liší svou realizační hodnotou, na danou akcii. Je poukázáno i na konvergenci obou modelů.
Vedoucí práce: Jiří Málek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses