Oceňování jmění při fúzích obchodních společností v kontextu s obecnými účetními metodami pro spojování podniků a daňové souvislosti fúzí v ČR - Lukeš, Jáchym (2018)
Práce pojednává o realizaci fúzí v rámci národní legislativy, přičemž se blíže zaobírá dvěma základními oblastmi fúzí – oceňováním a daňovou problematikou. Práce se dělí na tři ucelené části. První teoretická část pojednává o motivech a důvodech pro realizaci fúzí a o fúzích v kontextu s národní legislativou. Druhá teoretická část se věnuje fúzím jakožto prostředku pro přecenění jmění společností. Ve třetí, praktické části práce, je problematika daní a oceňování rozebírána na příkladech z praxe.