Oceňování jmění při fúzích obchodních společností v kontextu s obecnými účetními metodami pro spojování podniků a daňové souvislosti fúzí v ČR - Lukeš, Jáchym; Vomáčková, Hana; Skálová, Jana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Práce pojednává o realizaci fúzí v rámci národní legislativy, přičemž se blíže zaobírá dvěma základními oblastmi fúzí – oceňováním a daňovou problematikou. Práce se dělí na tři ucelené části. První teoretická část pojednává o motivech a důvodech pro realizaci fúzí a o fúzích v kontextu s národní legislativou. Druhá teoretická část se věnuje fúzím jakožto prostředku pro přecenění jmění společností. Ve třetí, praktické části práce, je problematika daní a oceňování rozebírána na příkladech z praxe.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses