Založení stanice technické kontroly - Dvedenidov, Jurij (2018)
Tato diplomová práce se věnuje kontrole technického stavu osobních a nákladních automobilů. Teoretická část se zabývá legislativními požadavky pro realizaci automobilové zkušebny v České republice. Nedílnou součástí je představení historických dat týkajících se kontroly stavu automobilů. V praktické části je analyzován konkrétní podnikatelský záměr. Dále se práce zabývá analýzou historických dat, předpoklady pro úspěšně fungující provozovnu, propočtem budoucích nákladů, cenotvorbou, analýzou konkurence, volbou místa realizace a propočtem očekávaných budoucích výnosů. Cílem této práce bude zanalyzovat podnikatelský záměr.