Využití nutričního problému v praxi - Bernasová, Lucie; Sekničková, Jana; Zýková, Petra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá využitím nutričního problému v praxi. Je zaměřena na výživu psa středního plemene, s vahou 27 kg, normální až vyšší aktivity. Cílem této práce je sestavení jednodenní krmné dávky a následně i týdenního krmného plánu, které budou vyhovovat všem nutričním požadavkům a zároveň budou minimalizovány vynaložené náklady. Práce se věnuje dvěma způsobům krmení, kdy je pes nejprve živen pouze doma připravovanou stravou a poté kombinací domácí stravy a komerčního suchého krmiva. Problém je řešen pomocí lineárního programování. Matematické modely jsou řešeny v optimalizačním systému MPL for Windows s využitím řešitelů CPLEX a GUROBI a pro vytvoření databáze potravin a krmiva pro psy byl využit Microsoft Excel.
Vedoucí práce: Jana Sekničková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses