Analýza postavení společnosti Výzkumný Ústav Železniční, a.s. na trhu - Vaňková, Lucie; Zelený, Lubomír; Chlum, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Cílem této diplomové práce je analyzovat postavení společnosti Výzkumný Ústav Železniční, a.s. na trhu železničního zkušebnictví. Nejdříve je definován hlavní předmět podnikání včetně specifik produktu, který společnost nabízí. Tato část slouží jako základ pro další analýzu vnějšího prostředí společnosti. V další části je definován trh vybraného produktu společnosti, tedy železniční zkušebnictví, a hlavní síly působící na trhu tohoto produktu. Dále je věnován prostor jednotlivým subjektům na trhu – provedení komparativní analýzy konkurence na tomto trhu a dále analýza faktorů ovlivňujících poptávku a hlavní zákazníci na trhu železničního zkušebnictví. V závěru jsou zhodnoceny nejdůležitější faktory, které definují postavení společnosti Výzkumný Ústav Železniční, a.s. a možnosti jejího vývoje. Pro analýzu budou použity mimo jiné následující nástroje: Porterův model pěti sil, SWAT analýza.
Vedoucí práce: Lubomír Zelený
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses