Srovnání daňového systému České republiky a Dánska - Kolářová, Kristýna; Kábelová, Lucie; Vančurová, Alena, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem bakalářské práce je srozumitelně popsat český a dánský daňový systém a srovnat tyto systémy pomocí daňového mixu, daňové kvóty a průměrné sazby daně z pracovních příjmů.Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá českým daňovým systémem, zatímco druhá kapitola se týká dánského daňového systému. Poslední kapitola se zaměřuje na srovnání obou daňových systémů.Čtenář by měl získat povědomí a přehled o daních, které jsou zavedeny v České republice a v Dánsku, o daňových příjmech obou zemích a o daňovém zatížení zaměstnance a jeho mzdy.
Vedoucí práce: Lucie Kábelová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses