Poskytování dotací městem Příbram - Bursíková, Jana (2018)
Cílem bakalářské práce je analyzovat poskytování dotací jdoucích z veřejných rozpočtů soukromým subjektům. V práci je prvotně popsán postup na straně poskytovatele dotací, který se musí řídit zákony a mnohdy i svými pravidly. Město Příbram bylo vybráno jako poskytovatel. Práce je však zaměřená především na žadatele o dotace, jejich názory a zkušenosti, a také se zaměřuje na administrativní náklady, které vznikají žadatelům v rámci dotací poskytovaných od města Příbram. Dotace ve městě Příbram představují nástroj pro vylepšení kulturních možností města a pomáhají sportovním organizacím k financování jejich činností, které se zaměřují na sportování dětí a mládeže. Dotace jsou ve městě Příbram považovány za objektivní a efektivní, ale existují určitá vylepšení, která by mohla přispět například k transparentnosti, zjednodušení nebo spokojenosti žadatelů.