Poskytování dotací městem Příbram - Bursíková, Jana; Slintáková, Barbora; Mikušová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem bakalářské práce je analyzovat poskytování dotací jdoucích z veřejných rozpočtů soukromým subjektům. V práci je prvotně popsán postup na straně poskytovatele dotací, který se musí řídit zákony a mnohdy i svými pravidly. Město Příbram bylo vybráno jako poskytovatel. Práce je však zaměřená především na žadatele o dotace, jejich názory a zkušenosti, a také se zaměřuje na administrativní náklady, které vznikají žadatelům v rámci dotací poskytovaných od města Příbram. Dotace ve městě Příbram představují nástroj pro vylepšení kulturních možností města a pomáhají sportovním organizacím k financování jejich činností, které se zaměřují na sportování dětí a mládeže. Dotace jsou ve městě Příbram považovány za objektivní a efektivní, ale existují určitá vylepšení, která by mohla přispět například k transparentnosti, zjednodušení nebo spokojenosti žadatelů.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses