Finanční analýza vybrané úvěrové instituce - Petržílková, Denisa (2018)
Cílem této bakalářské práce je na základě různých forem finanční analýzy posoudit finanční zdraví vybraných úvěrových institucí, kterými je MONETA Money Bank, a. s. a Komerční banka, a. s., v období 2013-2017. Celá práce je rozdělena na dvě části. První část je čistě teoretická a zabývá se finanční analýzou jako takovou, respektive jejími hlavními ukazateli, které jsou schopny komplexně zhodnotit banku pomocí finančně – analytických metod. Druhá část je praktická a je zde provedena aplikace metod, které jsou popsány v teoretické části. Jako první je provedena analýza absolutních ukazatelů a pak poměrových ukazatelů, jako je např. ukazatel bankovní rentability, likvidity apod. Vždy je provedeno konkurenční porovnání. Na závěr jsou všechny dílčí výpočty shrnuty a vyhodnoceny spolu s predikcí finanční situace bank.