Finanční a strategická analýza Mercedes-Benz Financial Services Česká republika, s.r.o. - Bajerová, Kristýna; Staňková, Anna, 1951-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cíl diplomové práce spočívá ve vypracování finanční a strategické analýzy společnosti Mercedes - Benz Financial Services Česká republika s. r. o. v časovém období 2012 – 2016. Práce je rozdělena na dvě částí. První částí je metodická část obsahující vymezení předmětů a významu finanční a strategické analýzy. V případě finanční analýzy jsou zhodnoceny její zdroje, uživatelé a konkrétní metody. Strategická analýza obsahuje analýzu okolí a analýzu vnitřních zdrojů a schopností podniku. Druhou částí je praktická část, kde jsou jednotlivé metody aplikovány a porovnány s dalšími podniky v odvětví. Následná SWOT analýza shrnuje a hodnotí zjištěné výsledky z finanční i strategické analýzy.
Vedoucí práce: Anna Staňková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses