Daňová úleva na bydlení v Česku a Rusku - Sekretov, Tikhon; Slintáková, Barbora; Trgiňa, Gejza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Hlavním cílem práce je analýza dopadu daňové úlevy na bydlení v České republice a v Ruské federaci. Daňovou úlevou se rozumí odpočet úroků z úvěrů v každém státu a daňový odpočet ceny pořízené nemovitosti, který lze uplatnit pouze v Ruské federaci. Dopad daňové úlevy bude hodnocen pomocí výpočtu absolutní daňové úspory, relativní daňové úspory a úspory z celkové částky hypotečního úvěru (suma anuitních splátek). Relativní daňová úspora je vypočítaná jako podíl absolutní daňové úspory a celkových příjmů poplatníka. Ve vlastní analýze jsou stanoveni dva fiktivní poplatníci a pro každého jsou propočítány jednotlivé hodnoty daňové úspory. Prvním poplatníkem je domácnost jedinců, kteří bydlí v České republice, a druhým domácnost sestávající z občanů, kteří jsou původem z Ruské federace. V poslední části práce je porovnán dopad daňových úlev na každou domácnost.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses