Komparace ekologického zdanění v EU v oblastech energetiky a dopravy - Předotová, Karolína; Zimmermannová, Jarmila; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zaměřuje na srovnání ekologických daní v oblastech energetiky a dopravy. Pro komparaci jsou zvoleny státy Česká republika, Dánsko a Německo a časové období mezi lety 2004 a 2016. V rámci uvedených států jsou s průměrnými hodnotami Evropské unie srovnány struktury výnosů z ekologických daní, relativní ukazatele daňových výnosů dané kategorie ekologických daní a dále daňové sazby či daně uplatňované v dané kategorii. Na základě provedené komparace lze sledovat odlišné přístupy jednotlivých států k ekologickým daním.
Vedoucí práce: Jarmila Zimmermannová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses