Analýza veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví ve vybraných zemích EU - Pliska, Marek (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze soukromých a veřejných výdajů na zdravotnictví Norska, Španělska a České republiky v letech 1996 - 2016. V teoretické části práce jsou země porovnány podle demografických a ekonomických ukazatelů, následuje charakteristika zdravotnických systémů vybraných zemí a popsání základních typů systémů zdravotnictví. Praktická část analyzuje účast celkových výdajů na zdravotnictví per capita na HDP per capita, vývoj a poměr celkových výdajů na zdravotnictví per capita při rozlišení na soukromé a veřejné zdroje financování. Další část praktické části je věnována analýze závislosti výdajů na zdravotnictví na HDP (lineární regrese).