Analýza veřejných a soukromých výdajů na zdravotnictví ve vybraných zemích EU - Pliska, Marek; Maaytová, Alena; Klazar, Stanislav, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje analýze soukromých a veřejných výdajů na zdravotnictví Norska, Španělska a České republiky v letech 1996 - 2016. V teoretické části práce jsou země porovnány podle demografických a ekonomických ukazatelů, následuje charakteristika zdravotnických systémů vybraných zemí a popsání základních typů systémů zdravotnictví. Praktická část analyzuje účast celkových výdajů na zdravotnictví per capita na HDP per capita, vývoj a poměr celkových výdajů na zdravotnictví per capita při rozlišení na soukromé a veřejné zdroje financování. Další část praktické části je věnována analýze závislosti výdajů na zdravotnictví na HDP (lineární regrese).
Vedoucí práce: Alena Maaytová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses