Pojistné podvody - Kutílková, Lucie (2018)
Bakalářská práce se věnuje problematice pojistných podvodů v České republice. První část práce je teoretická a charakterizuje pojistný podvod, jeho právní úpravu, historii, členění pojistných podvodů a popisuje profil pachatele pojistných podvodů. Další část se zaměřuje na vyšetřování pojistných podvodů a prevenci. Cílem práce je analyzovat vývoj a trendy v páchání pojistných podvodů a nastínit možný budoucí vývoj.