Ekonometrická analýza kriminality v Českej republike - Jenes, Jakub (2018)
Témou tejto bakalárskej práce je „Kriminalita v Českej republike“ . Hlavným cieľom bakalárskej práce je analýza vývoja jednotlivých druhov kriminality v Českej republike a hlavných faktorov ktoré ju ovplyvňujú. Prvá časť sa skladá z teoretického popisu kriminality, jej druhov a popisu ekonomických a sociálnych predpokladov, ktoré sú spojené s kriminalitou. V druhej časti sa nachádza najskôr popis formy dát a na základe regresnej analýzy časovej rady je skúmaný vývoj jednotlivých druhov kriminality v Českej republike pomocou sezónnych a trendových zložiek a možných faktorov ovplyvňujúce štyri rôzne druhy kriminality s mesačnou periodicitou