Finanční a strategická analýza podniku MBG, spol. s r. o. - Trunečková, Eva (2018)
Diplomová práce je zaměřená na finanční a strategickou analýzu podniku MBG, spol. s r. o. za roky 2012 – 2016. V části práce věnující se finanční analýze jsou popsány a vysvětleny vybrané metody určování finančního zdraví a stability podniku, v rámci strategické analýzy je pak provedena analýza okolí a vnitřních zdrojů a schopností společnosti. Veškeré metody jsou následně aplikovány na vybraný podnik a v rámci poměrové analýzy je provedeno mezipodnikové srovnání se zvoleným konkurenčním podnikem. Získané poznatky jsou poté náležitě interpretovány a zhodnoceny.