Výstupní strategie na měnovém páru EUR/USD - Jansa, David; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Za hlavní cíl si tato bakalářská práce klade zhodnotit úspěšnost obchodování založeného na veřejně dostupných investičních doporučeních v rámci měnového páru EUR/USD z webu Patria.cz. V první ze tří částí autor čtenáři přibližuje obecné fungování devizového trhu. V druhé části se blíže věnuje otázkám technické analýzy a v třetí, praktické části, autor definuje tři různé obchodní strategie aplikované na dva různé typy doporučení, a to v rámci intradenního a swingového stylu obchodování. Celková testovací perioda zahrnuje období od 28. 11. 2016 do 26. 5. 2017, kdy Patria (z důvodu ukončení služby Patria Forex) ukončila i tato každodenní doporučení. Nejkvalitnější výsledky přináší strategie doplněná o úzké stop lossy a dvojnásobně vzdálené take profity na úrovni prvních supportů, respektive rezistencí, a to v rámci intradenního stylu obchodování.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses