Aplikace ekonometrických modelů při zpracování dat z akustické telemetrie : faktory ovlivňující vertikální pohyb ryb - Lubas, Jaroslav; Zouhar, Jan, 1982-; Holý, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce popisuje zpracování unikátních dat o polohách ryb nasbíraných pomocí akustické telemetrie na jezeře Milada. Zkoumá vliv denních fází a environmentálních faktorů na chování sumce Silurus glanis pomocí grafické analýzy, lineárních regresních modelů a lineárních regresních modelů se smíšenými efekty (linear mixed-effects models) na víceúrovňovém datovém souboru. Sumec velký zvyšuje svoji vertikální aktivitu s rostoucí teplotou vody a za silného větru, také jeho váha je důležitým faktorem vysvětlující jeho aktivitu. Sumec vykazuje silné denní vzory chování. Jeho vertikální aktivita je nejvyšší za rozbřesku a přes den klesá, ve dne plave v hlubších vodách a v noci stoupá k hladině.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses