Možnosti komoditního investování se zaměřením na trh zemědělských komodit - Mátl, Lukáš; Žilák, Pavel; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Diplomová práce se zaměřuje na zemědělské komodity jako investiční instrument a analyzuje možnosti komoditního investování z pohledu, jak institucionálního, tak individuálního investora. V úvodní kapitole práce definuje a charakterizuje možnosti, jaké má investor při investování do komodit a jaké postupy může zvolit. Dále je pozornost práce věnována především zemědělský komoditám, jelikož zemědělské komodity jsou elementární součást života každého člověka na planetě, aniž by si jejich váhu a důležitost uvědomoval. Následně se práce zaměřuje se na specifika obchodovaných zemědělských komodit a zkoumá hlavní faktory, kterými jsou ceny jednotlivých komodit nejvíce ovlivňovány. V klíčové části se práce do hloubky zabývá jednotlivými možnostmi investování do těchto komodit a zohledňuji komparací, které metody a možnosti jsou vhodné pro jednotlivé skupiny investorů. Investoři se mohou zaměřit na finanční trh a trh reálný, přičemž právě reálnému trhu se zemědělskými komoditami v ČR a možnostmi do něj vstoupit z pozice investora, se věnuje praktická část diplomové práce. Závěrem práce je pak zhodnocení možností a důvodů k investování do zemědělských komodit a definování investiční strategie.
Vedoucí práce: Pavel Žilák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses