Návrh systému pro měření výkonnosti zakázek v malé a střední stavební firmě - Hospůdka, Tomáš (2018)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem systému měření výkonnosti ve střední stavební firmě. V úvodní kapitole je popsáno členění nákladů, které je vhodné v oboru stavebnictví používat. Další kapitola se věnuje procesu stavební zakázky v zaměření na nutné dokumentace a využívané rozpočty. Třetí kapitola se zaměřuje na popsání kalkulace životního cyklu stavební zakázky, a to především z pohledu stavební firmy. V aplikační části je na počátku popsána vybraná stavební společnost. V navazujících kapitolách je zhodnocen přístup k rozpočtování zakázek a také k měření jejich výkonnosti tak, jak je ve vybraném stavebním podniku obvyklé. Cílem diplomové práce je navržení systému měření výkonnosti zakázek pro potřeby konkrétní vybrané stavební společnosti.