Návrh systému pro měření výkonnosti zakázek v malé a střední stavební firmě - Hospůdka, Tomáš; Menšík, Michal; Šoljaková, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem systému měření výkonnosti ve střední stavební firmě. V úvodní kapitole je popsáno členění nákladů, které je vhodné v oboru stavebnictví používat. Další kapitola se věnuje procesu stavební zakázky v zaměření na nutné dokumentace a využívané rozpočty. Třetí kapitola se zaměřuje na popsání kalkulace životního cyklu stavební zakázky, a to především z pohledu stavební firmy. V aplikační části je na počátku popsána vybraná stavební společnost. V navazujících kapitolách je zhodnocen přístup k rozpočtování zakázek a také k měření jejich výkonnosti tak, jak je ve vybraném stavebním podniku obvyklé. Cílem diplomové práce je navržení systému měření výkonnosti zakázek pro potřeby konkrétní vybrané stavební společnosti.
Vedoucí práce: Michal Menšík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses