Návrh a implementace vícerozměrného systému řízení výkonnosti pro konkrétní podnik - Hrubá, Veronika (2018)
Diplomová práce se zabývá návrhem vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti. Cílem práce je navrhnout vícerozměrný systém měření a řízení výkonnosti pro podnik zabývající se vývojem, výrobou a dodávkou vzduchových filtrů a filtračních zařízení. Navrhovaný systém měření výkonnosti vychází z koncepce Balanced Scorecard.První část práce obsahuje teoretické východisko pro návrh vícerozměrného systému měření a řízení výkonnosti, druhá část práce již obsahuje samotný návrh tohoto systému pro konkrétní podnik. Nejprve je podnik představen, v návaznosti je sestavena SWOT analýza podniku. Poté je vytvořena strategická mapa a navržen samotný systém měření a řízení výkonnosti ve čtyřech perspektivách Balanced Scorecard. Nakonec je ještě sestaven akční plán.