Technická analýza a její účinnost při obchodování na devizovém trhu - Konrad, Danila (2018)
Cílem této bakalářské práce je ověření účinnosti technické analýzy. Tato práce popisuje podstatu technické analýzy, uvádí základní teze Dowovy teorie a ukazuje rozdíly mezi technickou, fundamentální a psychologickou analýzou. Pozornost je věnována argumentům zastánců i odpůrců technické analýzy, podrobněji je popsána teorie efektivních trhů. Jsou uvedeny základní metody a nástroje technické analýzy. Dále jsou popsány technické indikátory, na základě kterých je provedeno testování automatických obchodních systémů. Tato bakalářská práce zjišťuje, že za určitých podmínek technická analýza může být efektivní.