Technická analýza a její účinnost při obchodování na devizovém trhu - Konrad, Danila; Pour, Jiří; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této bakalářské práce je ověření účinnosti technické analýzy. Tato práce popisuje podstatu technické analýzy, uvádí základní teze Dowovy teorie a ukazuje rozdíly mezi technickou, fundamentální a psychologickou analýzou. Pozornost je věnována argumentům zastánců i odpůrců technické analýzy, podrobněji je popsána teorie efektivních trhů. Jsou uvedeny základní metody a nástroje technické analýzy. Dále jsou popsány technické indikátory, na základě kterých je provedeno testování automatických obchodních systémů. Tato bakalářská práce zjišťuje, že za určitých podmínek technická analýza může být efektivní.
Vedoucí práce: Jiří Pour
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses