Kvantitativní uvolňování v USA - Česenek, Jakub; Hába, Stanislav; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá nekonvenční měnovou politikou kvantitativní uvolňování a analýzou jeho dopadů na ekonomiku USA. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola se zabývá konvenční měnovou politikou. Druhá kapitola se potom zabývá teorií kvantitativního uvolňování, kde jsou popsány druhy nekonvenčních měnových politik, transmisní mechanismy kvantitativního uvolňování a nakonec strategie výstupu z kvantitativního uvolňování. V poslední kapitole je analýza kvantitativního uvolňování v USA, zde jsou nejdříve popsány jednotlivé fáze kvantitativního uvolňování a potom jejich odpady na inflaci, nezaměstnanost a úrokové míry. Cílem práce je popsat nekonvenční měnovou politiku kvantitativní uvolňování, její průběh v USA a udělat analýzu jejích dopadů na ekonomiku USA.
Vedoucí práce: Stanislav Hába
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses