Vliv vybraných principů corporate governance v projektovém řízení na ekonomický vývoj státních podniků v ČR v letech 2000 - 2015 - Hřebík, Tomáš, 1979- (2018)
Cílem disertační práce je analyzovat principy corporate governance ve vybraných strategických státních podnicích České republiky (Řízení letového provozu České republiky, s. p., Lesy České republiky, s. p., Budějovický Budvar, n. p., Povodí Vltavy, s. p.) v období 2000-2015. Cílem této disertační práce je ověřování, zda ve strategických státních podnicích v ČR (Řízení letového provozu České republiky, s. p., Lesy České republiky, s. p., Budějovický Budvar, n. p., Povodí Vltavy, s. p.) jsou uplatňovány principy CG prostřednictvím výzkumu v časovém intervalu 2000-2015 (dotazníkové šetření, řízené rozhovory a analýza dokumentace CG a ekonomického vývoje). Bude analyzována implementace prostřednictvím dotazníkového šetření, řízených rozhovorů a zkoumání vlastní dokumentace CG. Dále ve zkoumaném časovém intervalu bude analyzován vývoj základních ekonomických parametrů tak, aby mohla být porovnána souvztažnost s aplikací CG. Cílem práce v teoretické oblasti je v první řadě analýza vývoje CG v zahraničních vědeckých časopisech s nenulovým impakt faktorem, dále charakteristika dotčených teorií a pojmů a metodologického aparátu. Teoretická část seznámí čtenáře s problematikou corporate governance a projektovým managementem, což bude tvořit teoretickou základnu pro analytickou část, která bude ve čtyřech státních podnicích analyzovat aplikaci vybraných principů corporate governance.