Vliv psychologie na obchodování na kapitálových trzích a analýza trhu bitcoinů - Krejčí, Ondřej; Musílek, Petr, 1965-; Brodani, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Cílem této práce je zanalyzovat jednotlivé cenové bubliny na trhu s Bitcoiny a zjistit, zda je možné na základě příspěvků na sociální síti Facebook vypozorovat s předstihem splasknutí cenových bublin.V praktické části byla provedena sentimentální analýza příspěvků z vybraných facebookových stránek zabývající se trhem kryptoměn a především Bitcoinů. Stránky byly vybrány na základě rešerše skupin, které se tímto tématem na Facebooku zabývají. Výsledný sentiment byl následně porovnán s vývojem Bitcoinu na trhu, za pomocí korelační analýzy.
Vedoucí práce: Petr Musílek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses