Systém zdravotnictví v USA – Obamova reforma a její efekty - Spurná, Eva; Klazar, Stanislav, 1974-; Kramata, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce se zabývá zdravotnickým systémem Spojených států americ-kých, který je velmi složitý a dlouhodobě se potýká s problémy, kterými jsou vysoký počet nepojištěných osob, vysoké ceny zdravotního pojištění a vysoká nákladovost systému. Po mnoha nezdařených pokusech předcházejících autorit o reformování se reformu zdravotnictví podařilo prosadit a realizovat Obaracku Obamovi. Tato reforma se nazývá Affordable Care Act nebo Obamacare.Cílem práce je zjistit, zda Obamova reforma zdravotnictví pomohla vyřešit pro-blémy ve zdravotnickém systému USA. Pro lepší orientaci v řešené problematice jsou v první části práce definovány základní pojmy, dále je popsán systém zdravot-nictví USA a jeho problémy. V druhé části se práce věnuje už změnám a opatřením, která byla do systému implementována v rámci uzákonění Obamacare. Pro zodpo-vězení otázky, která je cílem práce, je dále provedena analýza dopadu těchto změn na systém zdravotnictví a na jeho problémy.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses