Efekt holandské nemoci v Austrálii - Dostál, Tomáš (2018)
Bakalářská práce je zaměřena na komplexní popsaní problematiky tzv. holandské nemoci, pojmu, který se zabývá negativními důsledky přírodního bohatství na ekonomiku. Cílem práce je analyzování efektu holandské nemoci při posledním těžebním boomu v Austrálii.