Vliv kurzových rozdílů v rámci poskytování služby akceptace platebních karet a jejich dopad na výsledek hospodaření - Dvořák, Petr; Buben, Ondřej; Bokšová, Jiřina, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Práce je zaměřena na problematiku kurzových rozdílů a jejich vznik při zajišťování akceptace platebních karet licencovanou bankovní institucí. Práce je rozdělena na dvě hlavní části – na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části bude čtenář seznámen s historií platebních karet a popisem současného platebního systému karet pro pochopení dané problematiky. Následuje část zabývající se právním rámcem kurzových rozdílů v účetnictví z pohledu účtování podnikatelů, ale i finančních institucí, kterým se tato práce věnuje a obsahuje náležitosti výkazu zisku a ztráty dle standardů IFRS, podle kterých musí bankovní instituce výsledek hospodaření vykazovat. Praktická část na modelovém příkladu zobrazuje danou problematiku transakcí v cizích měnách a jejich vykazování v účetních výkazech. Závěr shrnuje dosažené výsledky a odhaduje budoucí vývoj a směr akceptace platebních karet.
Vedoucí práce: Ondřej Buben
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses