Finanční analýza Clinitex IČ : 26869551 - Tran, Thi Van (2018)
Cílem bakalářské práce je provést finanční analýzu společnosti Clinitex s. r. o. Analýza je provedena na základě informací z roku 2012 do roku 2016. Práce je zaměřena hlavně na zhodnocení finančního zdraví a nástin krátkodobého finančního plánu společnosti. Společnost je především zaměřena na výrobu a prodej zdravotnických produktů. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část je metodická, druhou částí je praktická. V metodické části jsou uváděny jednotlivé metody a ukazatele, které jsou později použity. Praktická část také obsahuje porovnávání jednotlivých výsledků ukazatelů s konkurencí v odvětví. Na konci práce je sestaven krátkodobý finanční plán pro rok 2017, který zahrnuje plánovanou rozvahu a výkaz zisku a ztráty.