TRANSMISNÍ MECHANISMY MĚNOVÉ POLITIKY ČNB - Kotková, Veronika; Koderová, Jitka; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce je celkovým zhodnocením transmisních mechanismů ČNB za celé období od vzniku České republiky až do současnosti. Analyzuje plnění inflačních cílů porovnáním naměřených hodnot inflace s cíli. Inflační cíle většinou nebyly dodrženy, v měnovém transmisním mechanismu byly většinou nadstřeleny, u cílování inflace naopak podstřeleny. Návrat inflace do cíle zajistil až kurzový závazek, který se též podílel na obnovení hospodářského růstu.
Vedoucí práce: Jitka Koderová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses