Vybrané ekonomické krize v historii - Řezáčová, Barbora; Brada, Jaroslav, 1964-; Metrah, Samy; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato práce se zabývá historickým i současným chápáním ekonomických krizí a některými jejich možnými příčinami. Hlavním cílem je objasnit krizi Savings and Loan, která vznikla ve Spojených státech amerických v 80. letech a nebyla zcela vyřešena až do poloviny 90. let. Práce definuje funkci regulatorních a dohledových orgánů a institucí pojištění vkladů, jež v USA existovaly či existují a jsou spojené s odvětvím Savings and Loan. Předmětem zkoumání jsou příčiny, jimiž byly například ekonomická destabilizace, deregulace a rizikové a podvodné obchody subjektů na trhu, a dále důsledky, mezi které můžeme zařadit například opětovnou regulaci či obrovské finanční náklady na řešení krize. Nakonec je zde poskytnut pohled na společnost, jejíž případ byl pro tuto krizi typický.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses