Analýza měnové politiky ČNB v průběhu současné ekonomické krize - Vlčev, Alexandr; Čížek, Ondřej; Formánek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce je zaměřena na měnovou politiku České národní banky v období poslední ekonomické krize. V teoretické části jsou představeny měnově politické režimy a nástroje České národní banky s tím, že důraz je kladen na režim cílování inflace. Praktická část obsahuje analýzu nastavení úrokových sazeb v závislosti na vývoji inflace a reálné ekonomiky za využití Taylorova pravidla. Cílem analýzy je odhadnout případnou potřebu snížení sazeb do záporných hodnot v průběhu zmíněné ekonomické krize.
Vedoucí práce: Ondřej Čížek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses