Účetní zobrazení koní v České republice - Tichá, Veronika (2018)
Cílem této diplomové práce je analýza oceňování, účtování a vykazování koní dle českých a mezinárodních účetních předpisů a následný průzkum řešení dané problematiky v několika účetních jednotkách zabývajících se chovem koní. Dále je zde uveden stručný popis, jak koně ovlivňovali naši civilizaci od prvního kontaktu člověka s koněm, historie chovu koní v České republice a využití koní v současnosti.