Příčiny finanční krize 2008 v USA - Mejzlík, Josef (2018)
Tématem bakalářské práce jsou příčiny finanční krize z roku 2008 v USA. Hlavním cílem práce je analýza jednotlivých příčin, které vedly ke krizi. Část práce je věnována teorii finančních krizí s jednotlivými druhy krizí. Zbytek práce se zaobírá jednotlivými příčinami a je rozdělen do čtyř kapitol, které obsahují spolu související příčiny. První kapitola obsahuje příčiny související s nemovitostním a hypotečním trhem. Další kapitoly se zabývají úvěrovou expanzí, sekuritizací, regulací a ratingovými agenturami.