Příčiny finanční krize 2008 v USA - Mejzlík, Josef; Šíma, Ondřej; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tématem bakalářské práce jsou příčiny finanční krize z roku 2008 v USA. Hlavním cílem práce je analýza jednotlivých příčin, které vedly ke krizi. Část práce je věnována teorii finančních krizí s jednotlivými druhy krizí. Zbytek práce se zaobírá jednotlivými příčinami a je rozdělen do čtyř kapitol, které obsahují spolu související příčiny. První kapitola obsahuje příčiny související s nemovitostním a hypotečním trhem. Další kapitoly se zabývají úvěrovou expanzí, sekuritizací, regulací a ratingovými agenturami.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses