Finanční krize 2007 : příčiny a průběh do pádu banky Lehman Brothers - Paris, Patrik (2018)
Bakalářská práce analyzuje příčiny a průběh hypoteční krize ve Spojených státech amerických. Nejprve je poskytnut pohled na jednotlivé příčiny, které se podílely na jejím vzniku, a následném rozšíření do celého světa. Zde jasně narážíme na špatné nastavení bankovního systému, špatný vliv sekuritizace, střet zájmu ratingových agentur a také provádění nedůsledné politiky ze strany centrální banky a vlády. V další části je práce zaměřena na samotný průběh hypoteční krize, dění uvnitř americké ekonomiky a v poslední řadě na analýzu problémů vybraných významných finančních institucí.