Finanční krize 2007 : příčiny a průběh do pádu banky Lehman Brothers - Paris, Patrik; Šíma, Ondřej; Čermáková, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Bakalářská práce analyzuje příčiny a průběh hypoteční krize ve Spojených státech amerických. Nejprve je poskytnut pohled na jednotlivé příčiny, které se podílely na jejím vzniku, a následném rozšíření do celého světa. Zde jasně narážíme na špatné nastavení bankovního systému, špatný vliv sekuritizace, střet zájmu ratingových agentur a také provádění nedůsledné politiky ze strany centrální banky a vlády. V další části je práce zaměřena na samotný průběh hypoteční krize, dění uvnitř americké ekonomiky a v poslední řadě na analýzu problémů vybraných významných finančních institucí.
Vedoucí práce: Ondřej Šíma
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses