Finanční analýza a finanční plán společnosti Hauk s.r.o - Pohnerová, Tereza (2018)
Cílem této bakalářské práce je vypracovat finanční analýzu a finanční plán společnosti HAUK, s. r. o. v letech 2012 - 2016 a zhodnotit tak finanční zdraví společnosti na základě veřejně dostupných dat. Tato společnost se zabývá výrobou svařovaných a lisovaných dílů pro automobilový průmysl, převážně pro ŠKODA AUTO, a. s. Bakalářská práce se skládá ze dvou částí: metodické a praktické. V metodické části jsou uvedeny a vysvětleny ukazatele, které jsou pak využity v praktické části. Praktická část se zabývá horizontální a vertikální analýzou, interpretací jednotlivých poměrových ukazatelů, porovnání výsledků s konkurenční společností a posouzením finanční situace pomocí bankrotních a bonitních modelů. Dalším krokem je sestavení krátkodobého finančního plánu na rok 2017.